Jagung Kikir Bersama Kelapa Parut

Sunday, February 19, 2017

Jagung Kikir Bersama Kelapa Parut

Saya tak pasti dari mana asal makanan macam ni. First time saya makan bila mak saya buat, itu semestinya. Hari tu mak rebus jagung. Mungkin sebab terlalu kenyang dengan macam-macam makanan yang masuk ke perut, jadi jagung rebus tu tergolek-golek jer la dalam pinggan. Tak laku. Jadi, mak buat macam ni. Nah...memang sekelip mata jer habis. Siapa yang lambat ke dapur memang tak merasa la. Favourite abah jugak ni.

Resepi ini tiada sukatan tertentu. Semuanya ikut citarasa anda ketika menyediakannya. Yang pasti mesti ada rasa manisnya dan cukup garam. Jangan takde rasa jagung sudahlah. Jom tengok resepi.

Jagung Kikir Bersama Kelapa Parut

Bahan:
Jagung rebus
Kelapa parut -putih sahaja
Gula
Garam halus

Cara:
1. Kikir jagung ke dalam mangkuk besar. Tongkolnya buang yer.
2. Masukkan kelapa parut, gula dan garam. Gaul sebati. Siap!!

Pergilah cari jagung sekarang!

You Might Also Like

0 comments

Like us on Facebook

Flickr Images